Šantungská kuřecí křídla

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích křídel (tj. 6-7 křídel)
50 ml sójové omáčky
1/2 lžíce jablečného octa
1/2 lžíce cukru
1 lžička zázvoru
60 g hladké mouky
3 malé červené chilli papričky
2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého bílého pepře
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, nasekané chilli papričky a zázvor. Dáme do uzavíratelné skelnice a protřepeme, aby se cukr rozpustil. Pak dáme do ledničky na 2 hodiny vychladit.

  2. Smícháme mouku s pepřem a osolíme. Ve směsi obalíme kuřecí křídla. Přebytečnou mouku oklepeme. Ve hlubším rendlíku rozehřejeme olej, v opravdu mocné vrstvě oleje zahřátého na 180 °C smažíme křídla po částech, měla by být zcela ponořená. Smažíme dozlatova, asi 10 minut.

  3. Křídla odkládáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby olej okapal. Když máme všechna hotová, přendáme je do mísy a přelijeme směsí se sójovou omáčkou. Promícháme. Podáváme s dipem a dalamánkem nebo bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!