Směs alá špíz

Recepty, Minutky

Suroviny

1 větší cibule
kousek špeku
250 g cherry rajčátek
2 čerstvé papriky
2 klobásy nebo čabajky
1/2 kg vepřové kýty
malá konzerva ananasu (kousky)
1 kostka zeleninového bujonu
sůl
pepř
2 lžíce podravky na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi s pokličkou osmahneme na kostičky pokrájený špek, přidáme na kolečka nakrájenou a oloupanou klobásu a na kostičky nakrájenou kýtu.

  2. Vše osmahneme a poté, co se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčátka, papriku a kousky ananasu a vše ještě chvíli smažíme na pánvi a samozřejmě občas promícháme a přidáme sůl a pepř.

  3. Potom podlijeme, přidáme bujón a pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne. Poté, co je maso měkké, sundáme pokličku a necháme vypařit vzniklý vývar, aby směs neplavala ve vodě.

  4. Dochutíme podravkou, ale pozor podravka je sama o sobě dost slaná, takže s ní opatrně, já jí rád používám, protože výborně zvýrazní jednotlivé chutě ingrediencí a podáváme např. s bramborovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!