Smažený žraločí steak

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g žraloka
1 cibule (střední)
1/8 lžičky soli
1 lžička česneku
2 lžíce tymiánu
2 lžíce pažitky
1/2 lžičky chilli omáčky
1/8 lžičky černého pepře
1 lžička soli
1/2 šálku mouky
3 lžíce rostlinného oleje+
limetková šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Žraločí steak osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.

  2. Připravíme marinádu. Pažitku, tymián, drobně nasekanou cibuli a česnek smícháme s výrazně pálivou chilli omáčkou a solí. Do marinády naložíme steak na několik hodin.

  3. Po určité době žraločí steak osušíme a obalíme ve směsi mouky, soli a pepře.

  4. V horkém oleji pak rybu smažíme dozlatova z obou stran.

  5. Žraloka osušíme ubrousky a podáváme se šťouchanými bramborami, přelité krátce povařenou marinádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!