Bezlepkový chléb s maniokovou moukou a lněným semínkem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

450 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
75 g maniokové škrobové mouky
125 g bezlepkové mouky Jizerka
250 g bezlepkové mouky Marks and Spencer
2 lžíce instantní bramborové kaše
2 lžíce mletého lněného semínka
2 lžíce celého lněného semínka
1 lžička chlebového koření
1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.

  2. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny.

  3. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí.

  4. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu. Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct.

  5. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!