Pečený vepřový ořez na bylinkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřového ořezu
olivový olej
1 cibule
2 větší stroužky česneku
libeček
celerová nať
pažitka
kadeřavá petrželka
majoránka
oregáno
tymián
3 lžičky soli
1 lžíce Solamylu
Bylinky pokud možno čerstvé ze záhonku a kdo by chtěl ostřejší dá si ještě chilli a nemáme-li bylinky čerstvé, dáme sušené.

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku si nalijeme asi 100 ml oleje, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky, mletou papriku, nahrubo posekanou petrželku, libeček, nať celeru, pažitku, majoránku, oregáno, tymián, všechno osolíme, promícháme a do této marinády dáme ořez nasa, pěkně promícháme, aby byly bylinky s olejem všude a dáme přes noc do lednice marinovat (stačí i pár hodin).

  2. Druhý den znova promícháme přikryjeme pekáček a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.

  3. V polovině pečení zalijeme vodou, abychom měli dobrou šťávu a ke konci pečení si rozpustíme v malém množství vody Solamyl, zalijeme šťávu, dosolíme a ještě 10-15 minut propečeme do zhoustnutí šťávy a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!