Smažené plněné žebírko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové žebírko s kostí (1,5-2 cm vysoké)
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl
jemně sekaná hladkolistá petrželka (nať)
libeček
koriandr (v poměru 2:2:1)
vajíčko
kolečko tvarůžku
mletý bílý pepř
sladká paprika
na trojobal strouhanka
polohrubá mouka
vajíčko
sůl
slunečnicový olej na smažení
Na bramborovou kaši:
brambory typ C(B)
sůl
špetka kurkumy
jemně nasekaná hladkolistá petrželka
libeček
trojúhelníček taveného sýru
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové žebírko potřeme olejem a necháme minimálně 24 hodin v chladničce odležet (já jsem měl žebírko naložené od soboty)

  2. . 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko vyjmeme z chladničky, aby mělo pokojovou teplotu.

  3. Ostrým nožíkem vytvoříme kapsu se vstupním otvorem cca 5cm. Nasekáme si zelené, vajíčko rozklepneme do malého hrníčku a tvarůžek z jedné strany opepříme, z druhé sypneme paprikou.

  4. Kapsu vysteleme zeleným, žebírko postavíme na kant(kost), viz foto, vlijeme vajíčko, zasuneme tvarůžek, otvor sepneme párátkem a z poloviny máme vyhráno.

  5. Nyní obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  6. Vyjmeme, dáme do trouby na 20 minut dopéct (já jsem pro jedno žebírko použil remosku), viz link v poznámce.

  7. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme špetku kurkumy (pro barvu) a uvaříme doměkka.

  8. Scedíme, asi 1cm vývaru necháme, přidáme zelené, tavený sýr, máslo, nahrubo rozšťoucháme a dohladka vyšleháme elektrickým ručním šlehačem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!