Smažené bramborové třepanky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g ve slupce uvařených brambor
60 g hrubé mouky
1 vejce
50 g krupice
1/2 lžičky soli
Náplň:
250 g kysaného zelí
100 g uzeného masa - může být i ze žeber, uzených kostí a pod)
1 menší cibule
na smažení sádlo podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je dobře vychladit. Pak je oloupeme a postrouháme na hrubých nudličkách.

  2. Na trošce sádla necháme zpěnit cibuli, přidáme na kousky nakrájené uzené maso a překrájené kysané zelí.. Vše společně tak 10 minut restujeme a pak necháme aspoň částečně vychladit.

  3. Zatímco chladne náplň, vypracujeme bramborové těsto. Do nastrouhaných brambor dáme sůl, vajíčko, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme nelepivé těsto.

  4. Z bramborového těsta ukrajujeme kousky, asi jak na kynuté buchty. Každý kousek na pomoučněném vále splácneme do kulaté placičky, naplníme uzenou směsí se zelím a uzavřeme tak, jako buchtu. Kuličku opět splácneme a smažíme na sádle dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!