Fazolky ze školky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 lžíce másla
4-5 lžic hladké mouky
1 litr mléka
150 ml smetany ke šlehání
400 g sterilovaných zelených fazolek
4 lžíce sterilovaného kopru (v sladkokyselém nálevu)
2 kostky cukru
2-3 lžíce octa
1 lžíce vegety (domácí nebo bez glutamátu)
sůl
4 vejce
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Máslo zpěníme, zasypeme moukou a umícháme žlutou jíšku. Přilijeme mléko a za stálého šlehání uvedeme k varu. Přidáme kopr, vegetu, osolíme a snížíme teplotu. Za občasného zamíchání vaříme asi 20-25 minut. Přidáme cukr, ocet, smetanu a fazolky bez nálevu. Necháme už jen prohřát a podáváme s vařenými brambory a vejci. Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!