Smažená rýže

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
4 porce vařené rýže
4 vejce
4 lžíce bílého vína (ideálně rýžového)
4 lžíce dobré sójové omáčky
1 pórek
1 pěkná červená paprika
3 mrkve
1 vrchovatá lžička mletého kmínu
1 vrchovatá lžička zázvoru
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky, zalijeme sójovou omáčkou a vínem a necháme odležet.

  2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu: papriku na tenké proužky, pórek na nudličky a mrkev nastrouháme na delší nudličky. Vejce rozšleháme a na lžíci oleje usmažíme. Po usmažení by z nich měly být velké nazlátlé noky.

  3. Rozpálíme olej, vložíme maso a prudce opékáme, necháme vydusit, případně pod pokličkou podusíme do měkka.

  4. Necháme úplně vysmahnout a když začnou plátky červenat, přidáme koření, zeleninu a mícháme, pak rýži a smažíme.

  5. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá.

  6. Nakonec vmícháme vaječné noky a ihned podáváme. Můžeme posypat pažitkou (ta mi nestihla dorůst).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!