Smažená pýchavka s uzeným sýrem a Vysočinou

Recepty, Houby

Suroviny

pýchavka, množství je individuální, podle počtu strávníků a hlavně chuti
několik asi 3 mm silných koleček uzeného salámového sýra
nakrájený salám Vysočina
1-2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
sůl
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Pýchavku očistíme od vrchní slupky, kterou sloupneme.

  2. Nakrájíme kolečka nebo tvary tak, jak nám to vychází, podle tvaru pýchavky, zhruba 7 mm hrubé. Každý plátek jemně osolíme, ne moc, salám i sýr jsou slané.

  3. Na každý plátek pýchavky dáme několik koleček krájené vysočiny, 1 plátek uzeného sýra a přiklopíme druhým plátkem pýchavky tak, jak jsme ji krájeli, oba tvary by k sobě měly dobře sedět.

  4. Naplněné houby obalíme v mouce, vajíčku a strouhance, kraje můžeme obalit 2x, aby sýr nevytékal a osmažíme je ve větší vrstvě oleje.

  5. Podáváme s bramborem nebo třeba jen se zeleninou, tatarkou, záleží na každém z vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!