Krůtí maso na paprice s hříbky

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

600 g krůtího masa pokrájeného na menší kousky
1 větší cibule
hrst sušených hříbků
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
citron
drůbeží vývar
1 lžíce másla
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátm másle a oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, zprudka orestujeme, osolíme, posypeme paprikami, necháme rozvonět (pozor - nepřipálit) a přidáme předem namočené houby. Podlijeme vývarem.

  2. PH nastavíme na High.

  3. Když je maso skoro hotové, přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a necháme provařit, minimálně 20 minut.

  4. Na závěr omáčku dochutíme citronem a zjemníme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!