Slezinkový guláš s hlívou ústřičnou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g vepřových slezinek
150 g gazdovské slaniny
400 g hlívy ústřičné(2 krabičky)
1 cibule
4 bobkové listy
2 kl celého kmínu
1 kl pálivé papriky
1 balení Gustoso-Fix goulash
2 pl oleje
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slezinky opláchneme, zbavíme zbytků bránice a nakrájíme na širší nudličky.

  2. Očištěnou hlívu nakrájíme na širší plátky, cibuli a slaninu nakrájíme na větší kostičky.

  3. Do hrnce na rozehřátý olej vložíme slaninu společně s cibulí a kmínem a 5 minut restujeme. Přidáme hlívu, zamícháme, přidáme papriku, slezinky a promícháváme, až se zatáhnou-dostanou našedlou barvu. Vše podlijeme 2 dl horké vody, přidáme bobkové listy, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme 25 minut na mírném plameni. Poté hrnec odstavíme, ochladíme a otevřeme.

  4. Ve 3 dl studené vody rozmícháme Fix goulash, vlijeme do povařené slezinkové směsi a na mírném plameni již bez pokličky a za občasného zamíchání provařujeme ještě 10 minut.

  5. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem, nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!