Slezinkový guláš s hlívou ústřičnou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 800 g vepřových slezinek
- 150 g gazdovské slaniny
- 400 g hlívy ústřičné(2 krabičky)
- 1 cibule
- 4 bobkové listy
- 2 kl celého kmínu
- 1 kl pálivé papriky
- 1 balení Gustoso-Fix goulash
- 2 pl oleje
- sůl
- mletý pepř
Postup Slezinkový guláš s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Slezinky opláchneme, zbavíme zbytků bránice a nakrájíme na širší nudličky.
Očištěnou hlívu nakrájíme na širší plátky, cibuli a slaninu nakrájíme na větší kostičky.
Do hrnce na rozehřátý olej vložíme slaninu společně s cibulí a kmínem a 5 minut restujeme. Přidáme hlívu, zamícháme, přidáme papriku, slezinky a promícháváme, až se zatáhnou-dostanou našedlou barvu. Vše podlijeme 2 dl horké vody, přidáme bobkové listy, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme 25 minut na mírném plameni. Poté hrnec odstavíme, ochladíme a otevřeme.
Ve 3 dl studené vody rozmícháme Fix goulash, vlijeme do povařené slezinkové směsi a na mírném plameni již bez pokličky a za občasného zamíchání provařujeme ještě 10 minut.
Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem, nebo houskovým knedlíkem.