Slepovaná srdíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 g hladké mouky
130 g másla
1 KL kypřícího prášku do pečiva
2 PL mléka
2 žloutky
1 KL mleté kávy
80 g cukru moučky
100 g vlašských ořechů mletých
med k slepování
skořicový cukr na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte hladkou mouku, máslo, žloutky, prášek do pečiva, mletou kávu, cukr moučku, mleté vlašské ořechy a mléko. Vypracujte hladké těsto a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici. Těsto rozválejte a vykrajujte z něj formičkou srdíčka.

  2. Troubu předehřejte na 180 °C, cukroví vyskládejte na plech a pečte 10 minut. Polovinu ještě teplých srdíček dozdobte skořicovým cukrem. Po vychladnutí pocukrované kousky s nepocukrovanými slepujte kapkou medu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!