Vepřové jazýčky na hrášku a kapii

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřové jazyky
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
menší konzerva zeleného hrášku
1-2 hrsti sterilovaných kapií
1/2 lžičky sušeného zázvoru (může být i čerstvý)
vrchovatá lžíce hladké mouky
1 lžíce Worcesteru
vývar z vaření jazyka
trošku oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky si povaříme v Papiňáku v mírně slané vodě, pak si je očistíme, stáhneme a nakrájíme na plátky.

  2. Do kastrolu dáme olej, na něm osmažíme cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky, pak přidáme připravené jazyky, zalijeme menším množstvím vývaru z jazyka, pak přidáme ještě zázvor, worcester, osolíme a budeme dusit, až dokud nebude jazyk naprosto měkký.

  3. Pak si v hrnečku s vývarem z jazyka rozšleháme mouku a vylijeme jí k jazykům a necháme provařovat do zhoustnutí, přidáme okapaný hrášek a okapanou kapii, dosolíme, máme-li málo šťávy, přidáme vývar a 10 minut ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!