Luxusní hemenex

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 vejce na pánev
1 menší cibule
trochu sádla či oleje na pánev
šunka - 3-6 plátků (nebo dle možnosti anglickou slaninu a pod)
sýr tvrdý struhaný nebo plátkový či Hermelín
koření dle obliby:
mletá sladká paprika
grilovací koření nebo zelené, polévkové bylinky
sůl
dle chuti kečup
tatarka či hořčice
Zelené na ozdobu:
pažitka
petržel nebo zelená nať cibulky
Zelenina:
rajčata
čerstvá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě chvilku necháme osmahnout.

  2. Pak vyklepneme 3 vejce (kdo má rád, propíchne), osolíme, okořeníme, chvíli necháme osmahnout. Odstavíme a necháme dojít.

  3. Těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky. Na talíři dochutíme, čím libo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!