Slepice na paprice se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 slepice
1 velká mrkev
1/4 celeru
1 petržel
lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sladké mleté papriky
2 lžíce másla na jíšku
hladká mouka na jíšku
půl hrnku smetany
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme s bobkovým listem, novým kořením, kořenovou zeleninou a solí doměkka.

  2. Abychom využili slepičí vývar, můžeme z druhé poloviny udělat polévku, protože z jedné slepice je škoda dělat jen jedno jídlo.

  3. V kastrůlku rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Restujeme do zlatavé barvy. Ke konci dáme do jíšky červenou papriku a protlak. K ní pak přidáme silný slepičí vývar a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme smetanou.

  4. Vložíme nakrájené slepičí maso, kousky zeleniny a podáváme.

  5. Jako přílohu můžeme volit knedlík, rýži nebo různé noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!