Pečený králík s uzeným

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1x králík
1x větší cibule
6x stroužku česneku
30 - 40 dkg kvalitního uzeného masa v celku
máslo
sůl
mletý kmín
mletý sladká paprika
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na jemno cibulku a česnek (také nakrájeny NEDRTIT) a dáme do pekáče.

  2. Omyjeme králika, naporcujeme (líp se proleží chutě) nasolíme jemně okmínujeme a jemně poprášíme mletou paprikou a položíme do pekáče na cibuli a česnek.

  3. Uzené nakrájíme na cca 1cm široké plátky a proložíme mezi části králíka podlejeme trouhou vody a dáme asi 4 pol. lžíce oleje a dáme péct 180 st.do trouby a pečeme cca 2 hod. (dokud králík není měkký). Cca 15 min před koncem kdy už je voda s pekáče vypečená a zůstala jen šťáva dáme na králíka 1/5 kostky másla a necháme ještě 15 min. péct. Těcho pár minut se musí hlídat aby se máslo jen přepustilo a nespálilo.

  4. Uzené tomu dodá výbornou chuť a není z něho citít králičina. Já třeba králíka nejím vůbec ale v této podobě si ho nenechám nikdy ujít.

  5. Podáváme s knedlíkem a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!