Šlehačková roláda bez mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
70 g cukr moučka
2 větší lžíce kakaa
1 kelímek 40% smetany na šlehání (třeba červený kunín)

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao.

  3. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.

  4. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min (elektrická, horní a spodní topné těleso).

  5. Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.

  6. Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.

  7. Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!