Šlehačková roláda bez mouky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 70 g cukr moučka
- 2 větší lžíce kakaa
- 1 kelímek 40% smetany na šlehání (třeba červený kunín)
Postup Šlehačková roláda bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao.
Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.
Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min (elektrická, horní a spodní topné těleso).
Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.
Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.
Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.