Levný chléb od Ládi Hrušky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku vody
1/2 lžičky sušeného droždí
1,5 lžičky soli
kmín

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme vodu a promícháme. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě.

  2. Když je těsto vykynuté, na pomoučněném válu ho několikrát přehneme přes sebe. Těsto posypeme moukou a necháme ještě cca 1 hodinu kynout.

  3. Troubu vyhřejeme na 200°C a dáme do něj vyhřát i hrnec. Těsto dáme do hrnce, popřípadě pekáče, ale i jenského skla, ke kterému máme poklici. Pečeme uzavřené 30 minut, pak sejmeme poklici a pečeme ještě 20 minut, i déle, pokud máme raději tmavší kůrku.

  4. Pokud máte strach, že chleba nepůjde z hrnce-pekáče po upečení ven, stačí dát hrnec vypéct do trouby i s pečícím papírem a je po starosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!