Slaný koláč z rillettes

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Rozpis je na koláčovou formu, průměr 28,5 cm
křehké, nebo listové těsto
cca 400 g rillettes
0,5l mléka
4 PL crème fraîche
150 g strouhaného sýra (použila jsem ementál)
3 vejce
3 žloutky
petržel kudrnka
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat.

  2. Formu vymažeme sádlem - ideálně tím, co zbylo z přípravy rillettes. Vložíme těsto a spodek propícháme vidličkou. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme okapaný rillettes.

  3. V hrnci zahřejeme mléko. V misce rozmícháme vejce a žloutky a pomalu, za stálého míchání, vléváme teplé mléko. Vmícháme crème fraîche, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  4. Do formy vlijeme vaječnou směs, posypeme rovnoměrně sýrem a petrželkou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Koláč chutná nejlépe vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!