Houbové vrtule se zelím

Recepty, Houby

Suroviny

400 g hub
500 h hlávkového zelí
250-300 g vrtulí
100 g anglické slaniny
2 střední cibule
cca hrnek vývaru
sádlo podle tučnosti slaniny
kmín
sůl
pepř
houbové nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit do osolené vařící vody. Zelí nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno a slaninu s houbami na kousky. Slaninu opečeme na sádle a přidáme cibuli. Po zpěnění vsypeme kmín, houby a pár minut restujeme..

  2. K houbám vložíme zelí, sůl, zamícháme a podlijeme vývarem, tak do poloviny směsi. Dusíme s občasným mícháním cca 15 minut, aby zelí zůstalo malinko křupavé. Vývar doléváme podle potřeby.

  3. Uvařené těstoviny vybereme děrovanou naběračkou a přidáme k zelí. Směs dochutíme čerstvě mletým pepřem, oblíbeným kořením, možno i sušeným česnekem. Dodá pikantnější chuť. Promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!