Slaný koláč z řapíkatého celeru, bez lepku, s proteiny, pro vegany

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g sojové hrubé mouky
100 g kukuřičné hladké mouky
50 g pohankové mouky
100 g červené čočky
75 g jasmínové rýže
75 g červené rýže
1 lžíce hrachových vloček
1 lžíce jakékoliv sušené zeleniny
1 lžíce oleje dle zvyku
1 lžička oblíbeného octa
kurkuma
mletý zázvor
125 g semínek - chia, mák, sezam, slunečnice...
1 větší řapíkatý celer

Postup přípravy receptu

  1. Čočku, oba druhy rýže, hrachové vločky a sušenou zeleninu uvaříme v dvojnásobném množství osolené vody, do které přidáme lžičku oleje a na mírném ohni dusíme do vstřebání veškeré tekutiny a změknutí, trvá to cca 15-20 minut.

  2. Celer nakrájíme na kostičky. Veškeré suroviny, koření, semínka a mouky smícháme v mixéru do jednotné hmoty. Pouze část celeru necháme stranou a vmícháme kostičky do hotového těsta.

  3. Rozprostřeme na olejem vymazaný kulatý plech. Ozdobně přejedeme povrch vidličkou a posypeme semínky dle libosti.

  4. Pečeme při 150°C cca 35 minut, teplotu snížíme a spíš jen sušíme. Koláč je výborný čerstvý teplý i studený druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!