Pikantní hovězí závitky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího zadního masa (na plátky)
100 g Schwarzwaldské šunky
1/2 l hovězího vývaru (použila jsem od Vitany)
1 Pl sardelové pasty
2 chilli papričky
2 Pl povoleného másla
1 PL másla na zjemění omáčky
1 Pl nasekaných kapar
1 Pl kapa do omáčky
2 KL koření PIRI PIRI
2 cibule
šalvěj
mouka na zahuštění
kousek pórku
3 stroužky česneku
2 Pl olivového oleje
1 Kl chilli olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na plátky a naklepeme ho.

  2. Do misky dáme povolené máslo, sardelovou pastu, 3 namačkané stroučky česneku, 2 najemno nasekané chilli papričky a umícháme si pastu.

  3. Pastu natřeme na plátky masa, na každý plátek masa dáme plátek šunky a lístky šalvěje, z masa uděláme závitky a sepneme párátkem.

  4. Cibuli a pórek oloupeme, nakrájíme nadrobno.

  5. V pánvi rozehřejeme oba oleje, maso necháme ze všech stran opéct, když je maso opečené, vyndáme ho na talíř.

  6. Na výpek dáme pórek a cibuli a necháme zesklovatět, přidáme maso, které jsme mírně osolili a okořenili kořením PIRI PIRI, podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké.

  7. Maso vyndáme z pánve a necháme vypéct na výpek, potom zaprášíme moukou, necháme zarestovat, nalijeme vývar, přidáme kapary, vrátíme maso, provaříme, nakonec přidáme máslo a můžeme obědvat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!