Krkovice v rumu s čerstvými švestkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice
Na marinádu:
0,5 dcl rumu Božkov nebo Tuzemák
1 polévková lžíce sójové omáčky
1 polávková lžíce medu
1 kávová lžička octa balsamiko nebo vinného octa
dále potřebujeme:
2-3 polévkové lžíce paprikové pasty (pomazánky)
čerstvé švestky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet.

  2. Poté maso vyjmeme a opečeme na pánvi z obou stran. Do pekáčku přendáme maso i s výpekem, přidáme marinádu i se švestkami a pečeme přibližně 30 minut v troubě, dokud maso nezměkne.

  3. Asi v polovině pečení přimícháme do šťávy paprikovou pastu a pokud máme švestky příliš kyselé, můžeme podle chuti přisladit ještě trochou medu. Omáčka by měla být sladkokyselé chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!