Slaninová křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8-10 kuřecích křidélek
plátky libovější anglické slaniny
půl pórku
lžička hořčice
lžička papriky
sušený česnek
sůl
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka rozdělíme v kloubu a usekneme tenké špičky. Ty necháme do polévky. Kousky křidélek lehce osolíme, opepříme a posypeme česnekem.

  2. Každý kousek křidélka obalíme ve slanině. Hořčici smícháme s paprikou, špetkou chilli a poté přidáme asi deci vody a promícháme.

  3. Polovinu nakrájeného pórku dáme do pekáčku a na to uložíme slaninová křidélka. Zalijeme připravenou směsí a posypeme zbylým pórkem.

  4. Pekáček přikryjeme a pečeme cca 30 minut na 200 stupňů. Potom pekáček odkryjeme a dopečeme do křupava. Přeléváme výpekem. Podáváme s chlebem nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!