Karamelová hruška se zmrzlinou

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 pevnější hruška
30 g krupicového cukru
zhruba 1 dcl vody (na zalití karamelu) nebo červené víno a přidáme
asi tak 2 hřebíčky
kousek skořice(je možné použít i malinký kousek badyánu)
2 kopečky zmrzliny - měla jsem jogurtovou lesní směs
na dozdobení:
šlehačka nebo možno i menší kousky ovoce
meduňka nebo máta - vše dle vlastní fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, zespodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly.

  2. Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání uděláme zlatavý karamel. Ten zalijeme buď vodou - vhodné pro děti, nebo vínem. Zkoušela jsem červené a přidala jsem hřebíček a kousek skořice.

  3. Vložíme připravené poloviny hrušky a necháme v karamelu mírně povařit. V polovině otočíme, musí ale zůstat pevnější, nerozvaříme je.

  4. Vyjmeme je a karamel si případně varem zredukujeme na menší množství, pokud se nám zdá, že je ho hodně.

  5. Po důkladném zchladnutí hrušek přidáme zmrzlinu a na talíři dozdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!