Karamelová hruška se zmrzlinou
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 pevnější hruška
- 30 g krupicového cukru
- zhruba 1 dcl vody (na zalití karamelu) nebo červené víno a přidáme
- asi tak 2 hřebíčky
- kousek skořice(je možné použít i malinký kousek badyánu)
- 2 kopečky zmrzliny - měla jsem jogurtovou lesní směs
- na dozdobení:
- šlehačka nebo možno i menší kousky ovoce
- meduňka nebo máta - vše dle vlastní fantazie
Postup Karamelová hruška se zmrzlinou
Postup přípravy receptu
-
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, zespodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly.
Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání uděláme zlatavý karamel. Ten zalijeme buď vodou - vhodné pro děti, nebo vínem. Zkoušela jsem červené a přidala jsem hřebíček a kousek skořice.
Vložíme připravené poloviny hrušky a necháme v karamelu mírně povařit. V polovině otočíme, musí ale zůstat pevnější, nerozvaříme je.
Vyjmeme je a karamel si případně varem zredukujeme na menší množství, pokud se nám zdá, že je ho hodně.
Po důkladném zchladnutí hrušek přidáme zmrzlinu a na talíři dozdobíme dle vlastní fantazie.