Slané rajčatové koláčky - Almira koulourakia ntomatas

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

60 g bílého jogurtu
75 g másla
340 g hladké mouky
1,5 lžičky kypřícího prášku
50 g sušených rajčat v oleji nadrobno
25 g (kefalotyri)parmazánu
125 ml mléka
sýr Philadelphia (nebo 1 zakysaná smetana + 1 obdélníček taveného sýru)
bazalkové pesto
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse si smícháme mouku s kypř. práškem, změklým máslem, strouhaným sýrem a rajčaty. Musí se vytvořit taková drobenka.

  2. Jogurt si smícháme s mlékem a přidáme to k drobenkové hmotě.

  3. Vypracujeme hladké, měkké a nelepivé těsto.

  4. Po částech si ho rozválíme na placku o výšce cca 2 cm a vykrajujeme koláčky.

  5. Dáme na papírem vystlaný plech, potřeme mlékem a dáme do vyhřáté trouby na 210 °C - cca 15-20 minut.

  6. Po vychladnutí rozřízneme, namažeme pestem a dáme sýrový krém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!