Králík se šlehačkou a bramborem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 vykostěný králík
1 kg brambor
1 šlehačka
1 velká cibule
150 g anglické slaniny na nudličky
pórek
česnek
sůl
pepř
olej
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe den předem si králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme do soli, oleje a česneku.

  2. Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, stejně tak pórek a cibulku.

  3. Do pekáčku vymazaného sádlem klademe půl nachystaných brambor, které osolíme a opepříme. Na ně 1/2 slaniny, cibule a pórku, maso a zbytek pórku, cibule a slaniny. Nahoru druhou polovinu brambor, které osolíme, opepříme a zalejeme šlehačkou.

  4. Pečeme zakryté v předehřáté troubě 1 hod na 200°C, pak odkryjeme a dopečeme, až zezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!