Plněné slané trojúhelníčky s brynzou a koprem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 150 g vody
- 30 g oleje
- 1/2 lžičky cukru
- 15 g čerstvého droždí
- 320-340 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- vejce na potření před pečením
- Náplň brynzová s koprem:
- 150 g brynzy
- 80 g strouhaných vařených brambor
- 1 vejce
- špetka soli
- sekaný kopr
Postup Plněné slané trojúhelníčky s brynzou a koprem
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme tvárné těsto, které bude asi 30 minut kynout.
Brynzu včas vytáhneme z lednice, necháme ji povolit, aby se dobře roztírala a smícháme s bramborem a koprem, ochutnáme a dosolíme, je-li třeba.
Vykynuté těsto vytáhneme na lehce pomoučený stůl a rozválíme na větší obdélník, který podélně rozřízneme napůl. Každou část plátu pomažeme náplní, srolujeme do úzkého závinu, přeneseme na plech s pečícím papírem nebo fólií a až tam kartou rozkrájíme na trojúhelníčky.
Takto necháme 20-30 minut dokynout, potřeme je vejcem (sýrové trojúhelníčky můžeme svrchu trochou sýra posypat) a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/15-18 minut).