Slaná roláda s medvědím česnekem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Roláda:
5 vajec
3 lžíce pesta z medvědího česneku
2 lžíce polohrubé mouky
špetka soli
Pomazánka:
1 pomazánkové máslo
2 lžíce zakysané smetany
sůl
česnek
šunka
plátkový sýr
mladá cuketa nakrájená na tenké plátky

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Pesto z medvědího česneku smícháme se žloutky.

  2. Do sněhu přidáme směs žloutků s medvědím česnekem a pomalu vmícháme mouku.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozetřeme těsto. Pečeme 10 - 12 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  4. Upečenou roládu i s pečicím papírem přesuneme na utěrku, roládu jemně poprášíme hladkou moukou a srolujeme - i s pečícím papírem i s utěrkou.

  5. Než roláda vystydne, připravíme pomazánku - smícháme pomazánkové máslo se zakysanou smetanou, solí a utřeným česnekem.

  6. Studenou roládu rozbalíme, natřeme pomazánkou, na kterou skládáme plátky šunky, sýra a mladé cukety. Vše srolujeme a zbytkem pomazánky celou roládu potřeme.

  7. Necháme hodinu vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!