Kuřecí kousky v rajčatové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1- 2 kuřecí nebo stehenní řízky
700 ml italské Passata di pomodoro
1 lžíce olivového oleje
1 menší cibule
1 lžička sušených bylinek (bazalka, oregano, estragon)
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem měla nakrájené a naložené den předem v olivovém oleji, ale můžeme použít čerstvě koupené. Do hluboké pánve nebo hrnce dáme na oleji zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme maso, bobkový list, nové koření a orestujeme.

  2. Zalijeme rajčatovou passatou (protlakem), přidáme sušené bylinky, sůl a pepř. Promícháme, přivedeme k varu a na snížené teplotě (pozor při vyšší prská) za stálého míchání vaříme 10 minut. Omáčku není třeba ničím zahušťovat. Ochutíme cukrem dle potřeby a kyselosti protlaku. Použila jsem březový, ale stačí obyčejný cukr.

  3. Podáváme s různými těstovinami uvařenými podle návodu na obalu nebo domácími, jak jsme zvyklé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!