Sladkokyselý rajčatový chilli džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

800 g zralých rajčat
několik snítek tymiánu
saturejky
2 feferonky (možno i více dle chuti)
3 stroužky česneku
3 cm zázvoru
2 polévkové lžíce octa balsamico
2 polévkové lžíce vinného octa
1 polévková lžíce krému balsamico
180-200 g třtinového cukru (raději nejdřív méně, popř. dosladit)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka.

  2. Druhou polovinu posekejte na kousky (pokud chcete mít bez slupek, oloupejte je).

  3. Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme asi hodinu, možná o chvilku déle, do požadované hustoty.

  4. Necháme vychladnout a naplníme do vymytých sklenek.

  5. Poté uchováváme v lednici, popř. můžeme sklenky naplnit horkým džemem, uzavřít a obrátit dnem vzhůru, dokud nezchladne.

  6. Používáme k sýrům, grilovanému masu...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!