Sladkokyselé masové kuličky se šťouchanými brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
5 ks houby Shitake
2 brambory
30 ml smetany
3 lžíce sladko-kyselé omáčky Pearl River Bridge
2 lžíce houbové sojové omáčky Pearl River Bridge
1 lžička soli
1 lžička kukuřičného škrobu
10 g másla
špetka černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte brambory, vařte je do změknutí a následně je rozmačkejte. Rozehřejte pánev na nízký stupeň, na kterou přidáte máslo, smetanu, černý pepř a sůl, vše pak promíchejte s rozmačkanými brambory.

  2. Nasekejte houby a promíchejte je důkladně s mletým vepřovým. Přidejte sůl, houbovou sojovou omáčku a kukuřičný škrob. Ze směsi tvarujte kuličky a smažte je na pánvi cca 3 minuty a nechte je odkapat. Rozehřejte sladko-kyselou omáčku na pánvi a na 1 minutu dejte opět kuličky zpět na pánev.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!