Kremrole podle Gurmetu

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g listového těsta
hladká mouka (na podsypání)
1 vejce
cukr moučka (na ozdobu)
NA BÍLKOVOU POLEVU:
500 ml vody
300 g cukru
5 bílků
200 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. KREMROLE: Troubu rozehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na tenké plátky a potřete rozšlehaným vejcem. Radýlkem vykrajujte proužky cca 3 cm široké a proužky těsta obtáčejte na kovové trubičky tak, aby vejcem potřená strana zůstala na povrchu. Konce pečlivě přimáčkněte.

  2. Pečte ve vyhřáté troubě 15-20 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a potom kremrole z trubičky krásně vyšroubujete. Kremrole naplňte bílkovou náplní a ˇposypte moučkovým cukrem.

  3. BÍLKOVÁ NÁPLŇ: Svařte 500 ml vody a 300 g cukru asi 25-30 minut nebo tak dlouho, až se budou tvořit bubliny. Z 5 bílků a 200g cukru vyšlehejte v kovové míse tuhý sníh (cukr postupně přisypávejte již do ušlehaného sněhu, jinak sníh nebude tak nadýchaný).

  4. Horký rozvar vody a cukru do sněhu pomalu a opatrně za stálého šlehání přilévejte. Poté šlehejte ještě 1-2 minuty, co dolijete celý rozvar do bílků. Vznikne hustá a lesklá hmota k plnění kremrolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!