Sladkokyselá čočka (bez tuku)

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g čočky
2 lžíce octa
4 lžíce cukru
1,5 lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Jestliže se všechna voda vpila do čočky, podlijeme a uvaříme. Dbáme na to, aby po celou dobu vaření byl v hrnci dostatek vody, aby se čočka nepřipálila nebo nevysušila.

  2. Do uvařené čočky přidáme mouku, kterou jsme důkladně rozmíchali v malém množství studené vody, sůl, cukr a ocet. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut. Výsledná konzistence by měla být taková, aby se čočka na talíři neroztékala.

  3. Množství použité vody se liší, podle druhu čočky. Servírujeme s volským okem, kyselou okurkou a teplou šunkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!