Sladké rohlíčky sypané mákem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

1/2 hrnku mléka
1/2 rozpuštěné hery
2 žloutky
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky hladké mouky(lze použít ale i jeden druh mouky,někdy peču z hladké,někdy z polohrubé,podle toho,které mám doma více)
1 hrnek uvařených nastrouhaných brambor
1/2 lžičky soli
1 kostka droždí
1 vejce k potírání loupáků
mák

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do domácí pekárny tak, jak jsou přísady psané, ale lze vše zadělat i ručně nebo pomocí mixéru a hnětacích metel. Vytvoříme tuhé těsto, podle potřeby lze dát více brambor i mouky a necháme nejméně hodinu kynout.

  2. Pak vytváříme loupáky (vytváříme stejně jako rohlíky, že vyválíme kruh, rozdělíme na trojúhelníky a ty pak stáčíme od široké strany ke špičce), přendáme na plech a zase necháme alespoň 0,5 hodiny kynout.

  3. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nemletým mákem. Jsou výborné jak pro děti k čaji nebo kakau, tak dospělé ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!