Omáčka na špagety z pečených rajčat

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 kg rajčat
3 lžíce olivového oleje
12 snítek tymiánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si rozehřejeme na 200 °C.

  2. Rajčata umyjeme a nakrájíme na poloviny. Menší rajčata můžeme nechat klidně celá.

  3. Rajčata dáme do pekáčku, zakápneme olivovým olejem, posolíme a vše hezky promícháme. Tymián rozmístíme mezi rajčata a dáme péct do trouby.

  4. Podle velikosti rajčat pečeme asi 30 minut. Rajčata povolí, pustí šťávu a na okrajích lehce zhnědnou.

  5. Upečená rajčata propasírujeme skrze síto a plníme do čistých sklenic s víkem, kde rajčatovou omáčku skladujeme maximálně dva dny v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!