Krkovice na žampionech s česnekovo pepřovou štávou (rychlovka)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové krkovice
100 g malých žampionů
1 tekutý bujón (nebo 300 ml silného vývaru)
2 stroužky česneku
2 čl sojové omáčky
1-2 čl hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso po stranách nasekneme, osolíme, opepříme a vložíme do rozpálené pánve.

  2. Ponecháme cca 1 minutu a otočíme. Přidáme žampiony nakrájené na osminky a restujeme spolu s masem, dokud není maso hotové a žampiony zlatavé.

  3. Krátce zarestujeme česnek, vlijeme vývar nebo 300 ml vody a bujon, přidáme sojovou omáčku, drcený pepř a prosátou hladkou mouku.

  4. Chvíli provaříme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!