Kuře na sladké paprice

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
sůl
cibule
máslo
mletá paprika
voda nebo vývar
hladká mouka
mléko
smetana 12 %

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné kuře opláchneme, rozčtvrtíme, nařízneme v kloubech a osolíme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na polovině dávky tuku, přidáme k ní papriku, mírně ji osmahneme. Tento základ zalijeme částí vody (vývaru) a uvedeme k varu. Do vařícího základu vložíme připravené kousky kuřete a dusíme je pod poklicí téměř doměkka.

  2. Potom je ze základu vyjmeme a základ zahustíme světlou zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky. Rozředíme vodou, pečlivě rozšleháme a za občasného míchání zvolna vaříme nejméně půl hodiny. Ke konci varu přidáme do omáčky mléko a smetanu, znovu ji krátce povaříme, podle potřeby přisolíme, procedíme hustým cedníkem a krátce povaříme, až je maso teplé.

  3. Podáváme s těstovinami, rýží, s knedlíkem nebo rozmačkanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!