Sladké povidlové rohlíky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml mléka (nebo vody)
2 žloutky
60 g másla (nebo sádla)
0,5 lžičky soli
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
2 lžíce cukru
1/4 čerstvého droždí (nebo 1 lžička instantního)
povidla
drobenka
žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny nahážeme do pekárny v pořadí, jak je psané v surovinách a zapneme program těsto.

  2. Vykynuté vyválíme na 2 placky, které rozřežeme na výseče. Na nejširší část dáme povidla, a svineme do rohlíčku.

  3. Přendáme na plech, necháme kynout ještě 30 - 40 minut, potom potřeme žloutkem a posypeme drobenkou. Pečeme na 200 st. cca 10 - 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!