Plněná paprika na studené pohoštění

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

4 středně velké papriky masitějšího typu
150 g pomazánkového másla s příchutí nivy/lahodná je i s příchutí křenu
100 g másla
1 červená cibule nakrájená nadrobno
1 lžíce nadrobno nakrájených lístků petržele
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěných paprik odřízneme větší kus špičky i větší kus vršku, které nakrájíme nadrobno.

  2. Z paprik odstraníme semeníky.

  3. Máslo pokojové teploty ušleháme společně s pomazánkovým máslem.

  4. Přidáme nakrájené kousky paprik, cibulku, petrželku, sůl podle potřeby a promícháme.

  5. Papriky naplníme a dáme zatuhnout do lednice, ideální je přes noc.

  6. Poté papriky nakrájíme na tenká kolečka a použijeme jako chuťovku k pečivu.

  7. Také můžeme použít na obložený talíř, nebo kolečkem papriky ozdobit namazané pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!