Škvarky z masáků (růžovek)

Recepty, Houby

Suroviny

mísa masáků růžovek (Muchomůrka růžovka - Amanita rubescens)
sádlo
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, oloupeme slupku z kloboučků, nakrájíme na plátky.

  2. Vyšší plech či pekáček vymažeme sádlem, dáme až 5cm vrstvu masáků, osolíme, okmínujeme a dáme do trouby na 220°C. Houby obsahují hodně vody, takže nejprve pustí vodu a plavou, poté se tekutina odpaří a pečeme dozlatova.

  3. Ke konci občas lehce promícháme. Houby hodně zmenší objem, takže z plného plechu je nakonec miska této dobroty. Pozor na připálení, zhořkly by.

  4. Příloha: čerstvý chléb


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!