Bezlepkové těsto na pizzu

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g bezlepkové mouky Nomix
1,5 g cukru
6 g čerstvého droždí
cca 90 ml vody
1-2 g soli
1 malé vejce

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 10 minut odpočinout.

  2. Po tomto čase těsto rozválíme na tenkou vrstvu a položíme na předem vysypaný plech (z bezlepkové mouky). Těsto si každý obkládá podle chuti, někteří mohou zvolit vegetariánskou variantu se sýry a zeleninou, jiní mohou pizzu obložit kuřecím masem, tak jako tak je vždy základem rajčatová omáčka, kterou vytvoříme z rajčatového pyré a bylinek.

  3. Pizzu pečeme na prudko při teplotě kolem 230°C asi 6 minut a poté ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!