Škvarkový štrúdl s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
4 větší jablka
lžička citronové kůry
250 g mletých škvarků
2-3 lžíce mléka
1 vejce
1 žloutek
špetka soli
2 mleté hřebíčky
Na rozválené těsto, náplň:
lžíce strouhanky
50 g rozinek
lžíce skořice na posypání jablek
50 g cukru na posypání jablek

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky rozemeleme a přidáme do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva. Dále přidáme vejce rozšlehané se špetkou soli, na prášek roztlučené hřebíčky, zalijeme 2 až 3 lžícemi mléka a vypracujeme tužší těsto.

  2. Nejméně půl hodiny odpočinuté těsto rozválíme na obdélníkový plát, který posypeme strouhankou, poklademe jablky nakrájenými na tenké plátky, rozdělíme rozinky a zasypeme lžící mleté skořice.

  3. Plát zavineme, položíme na pomaštěný plech a potřeme rozšlehaným žloutkem.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě 30-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!