Zkuste škvarkový chleba bez mouky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

20 dkg škvarků - ideálně je vyškvařte, ale dají se i koupit kvalitní u spolehlivého řezníka
50 g slunečnicových semínek
50 g lahůdkového sušeného droždí (to co nekyne a prodává jako doplněk stravy, já ho dávala proto, abych měla sypkou hmotu místo mouky
50 g lněné mouky
4 PL psyllia
3 vejce
5 dkg strouhaného sýra
-------------------
tučný jogurt dle potřeby cca 200 gr
sádlo dle potřeby /cca 2 PL/

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejte na 170 stupňů. Škvarky pokrájejte na menší kousky nebo je hoďte na chvilinku do mixeru, ale neudělejte z nich mouku, je třeba, abyste měli kousky na skus i sypkou hmotu.

  2. Poté v míse vymíchejte se všemi surovinami.

  3. Když těsto nedrží pohromadě, doplňte jej do tuhé, ale držící konzistence tučným jogurtem a sádlem. Já jsem na tuto várku doplnila celý tučný jogurt 200 g a přidala dvě lžíce sádla.

  4. Těsto dejte do formy. Já na chleby používám výhradně silikonové. Nemusí se vymazávat, vysypávat moukou a při drobné nekokonalosti vás podrží:-).

  5. Na nic nečekejte a dejte péct na cca 55 minut. Výsledkem bude hutný, výživný a skvěle chutnající LCHF chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!