Ohnivka trochu jinak s bramboráky

Recepty, Minutky

Suroviny

Bramboráky:
8 brambor
5 mrkví
2 vejce
sůl (dle chuti)
pepř (dle chuti)
česnek
majoránka
strouhanka
Ohnivka jinak:
500 g kuřecí prsa
100 g cibule
olej (nebo sádlo)
2 lžíce plnotučné hořčice
rajský protlak
150 g sladkokyselých okurek
4 kapie (případně papriky)
70 g feferonek (i s nálevem)
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bramboráky: Brambory oloupeme, nastrouháme, rovněž mrkev i s česnekem. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku podle chuti.

  2. Zamícháme, aby se nám vše smíchalo rovnoměrně. Poté pomalu přidáváme strouhanku, aby těsto nebylo moc řídké. Strouhanka je pro nás lepší než mouka, jsou poté křupavější. Lze i kombinovat trocha strouhanky a trocha mouky hladké.

  3. Necháme chvíli odležet a poté smažíme.

  4. Ohnivka: Na oleji orestujeme nudličky z kuřecího masa, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli restujeme.

  5. Poté přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a feferony.

  6. Poté přidáme protlak, znovu vše restujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů nebo vodu a necháme provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!