Ohnivka trochu jinak s bramboráky
Recepty, MinutkySuroviny
- Bramboráky:
- 8 brambor
- 5 mrkví
- 2 vejce
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
- česnek
- majoránka
- strouhanka
- Ohnivka jinak:
- 500 g kuřecí prsa
- 100 g cibule
- olej (nebo sádlo)
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- rajský protlak
- 150 g sladkokyselých okurek
- 4 kapie (případně papriky)
- 70 g feferonek (i s nálevem)
- sůl
- mletý pepř
Postup Ohnivka trochu jinak s bramboráky
Postup přípravy receptu
-
Bramboráky: Brambory oloupeme, nastrouháme, rovněž mrkev i s česnekem. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku podle chuti.
Zamícháme, aby se nám vše smíchalo rovnoměrně. Poté pomalu přidáváme strouhanku, aby těsto nebylo moc řídké. Strouhanka je pro nás lepší než mouka, jsou poté křupavější. Lze i kombinovat trocha strouhanky a trocha mouky hladké.
Necháme chvíli odležet a poté smažíme.
Ohnivka: Na oleji orestujeme nudličky z kuřecího masa, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli restujeme.
Poté přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a feferony.
Poté přidáme protlak, znovu vše restujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů nebo vodu a necháme provařit.