Skořicovo-jablečná buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

330 g hladké mouky
200 g třtinového cukru
200 g másla
4 střední jablka
4 vejce
1 lžíce mleté skořice
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku se skořicí, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.

  2. Ve druhé míse vyšleháme povolené máslo s cukrem a poté postupně přidáme vejce.

  3. Vmícháme do suché směsi.

  4. Jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, které vmícháme do připraveného těsta.

  5. To pak vlijeme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme podle velikosti formy a tloušťky těsta 35-55 minut (zda je upečeno, zkusíme špejlí).

  6. Necháme vychladit a nakonec posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!