Kuřecí dietnější řízky z trouby s rychlou přípravou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200-300 g kuřecího stehenního masa s kůží nebo i bez kůže
sůl dle potřeby
možno malinko oblíbeného koření
strouhanka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátek nenaklepaného kuřecího stehenního masa, nejlépe s kůží, z obou stran trochu navlhčíme vodou, třeba rozprašovačem. To uděláme proto, aby na mase držela strouhanka. Následně osolíme, okořeníme a obalíme v strouhance, tu do masa důkladně zatlačíme.

  2. Připravené řízky uložíme buď na plech s pečícím papírem, ale raději se speciální silikonovou podložku.(viz foto)

  3. Vložíme do trouby předehřáté na cca 190-200°C a pečeme zhruba 35-40 minut. V polovině pečení řízky otočíme. Doba pečení je pouze orientační, záleží jak velký kousek masa budeme připravovat.

  4. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo mačkané brambory, bramborová kaše a ještě zeleninový salát. Hodí se taktéž konzumovat s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!