Pikantní skopová játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

skopová játra
rostlinný olej
plátky slaniny
cibule
pepř
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Mírně plátky naklepeme a opepříme a přidáme špetku chilli koření.

  3. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a na něm po obou stranách opečeme plátky jater. Játra stačí opékat jen několik minut - měla by být uvnitř krásně růžová.

  4. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje nařízneme a prudce opečeme.

  5. Hotová játra i slaninu vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.

  6. Oloupeme a na proužky nakrájíme cibuli, kterou necháme zesklovatět ve zbylé šťávě.

  7. Kolečka cibule vyjmeme a šťávu zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme lehce osmahnout. Pak ji zakápneme trochou vody, rozmícháme a necháme chvíli povařit.

  8. Játra na talíři osolíme, ozdobíme cibulí, opečenou slaninou a jako přílohu podáváme rýži, nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!