Policejní čalamáda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

5 kg větších okurek nakladaček (měla jsem normální větší nakládačky)
1,5 kg cibule
3 lžíce soli
Nálev:
1-2 lžičky mletého pepře
500 ml octa
250 ml oleje
8 vrchovatých lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Okurky i cibuli nakrouháme na plátky (kolečka), osolíme, promícháme a necháme 2-3 hodiny vypotit.

  2. Pak bokem slejeme přebytečnou šťávu (bylo jí asi 750 ml), zalijeme nálevem, krátce svařeným z ostatních surovin a naskládáme do sklenic. Pokud by tekutiny v čalamádě bylo málo, můžeme ji doplnit odloženou vypocenou slanou šťávou. Zavařujeme na 80°C, asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!